Tűzihorganyzás 1 Tűzihorganyzás 2 Tűzihorganyzás 3 Tűzihorganyzás 4
alt A NAGÉV csoport valamennyi vállalata saját termékei mellett a NAGÉV Kft. - és a NAGÉV CINK Kft. tűzihorganyzó szolgáltatásait is kínálja partnereinek. Az eljárás segítségével az új, vagy megfelelően előkészített használt fémszerkezetek felületének védelme a legalább húsz évre biztosítható, de a szélsőséges környezeti hatásoknak kevésbé kitett termékek esetében akár 40-50 évre is garantált.

 

A tűzihorganyzás technológiájának lassan háromszáz éves múltja van. Az elmúlt évtizedekben a korábban ipari felhasználásra alkalmazott eljárás elérhetővé vált valamennyi vállalkozó és a lakosság számára is. Az egykor manufakturális módszerekkel, titokzatos sötét műhelyekben végzett tűzihorganyzás helyett ma tágas és tiszta munkahelyekkel, környezetünket óvó modern üzemekkel találkozhatunk.

A tűzihorganyzás során a megfelelően megtisztított acélszerkezetet (alapfémet) folyékony cinkbe (horganyba) mártják. A horganyfürdőben töltött idő alatt a magas hőmérséklet (445-455 °C) hatására a horgany az alapfém felületébe diffundál, azzal összeötvöződik, és a felületére rakódik. Minél több időt tölt az alapfém a horganyfürdőben, annál vastagabb horganybevonat keletkezik rajta.

A tűzihorganyzandó termékek előkészítése

A tűzihorganyzás minőségét leginkább befolyásoló tényezők:

  • A horganyzandó szerkezetek alapanyagának minősége, kémiai összetétele
  • A tűzihorganyzandó termékek felületi állapota
  • A tűzihorganyzandó munkadarabok technológiai előkészítettsége

 

E három szempont szerepét általánosságban az alábbiakban foglaljuk össze. Javasoljuk azonban, hogy a részletes információkért töltsék le és olvassák el Tűzihorganyzási Segédletünket.

Tűzihorganyzáshoz optimális acélminőségek kiválasztása

altÁltalánosságban elmondható, hogy ötvözetlen szénacélok, gyengén ötvözött acélok és öntöttvasak alkalmasak tűzihorganyzásra. Erősen ötvözött és magas kéntartalmú acélok alkalmatlanok ilyen fémbevonásra. A horganyozható acélok felületén a horganyzás során EN ISO 1461 szabványnak megfelelő bevonatok alakulnak ki. A tűzihorganyozható acélok csoportján belül vannak azonban olyan acélféleségek, melyek felületén ezüstös-fényes és elegendően vékony, más minőségeken, pedig vastagabb és szürke fémrétegek jönnek létre. Ez a jelenség elsősorban az acélok szilícium (Si) és foszfor (P) tartalmával függ össze. Részletes információkat az acélféleségek összetételéről és horganyozhatóságáról a Tűzihorganyzási Segédletünk –ben találnak.

Tűzihorganyzásra kerülő termékek felületi állapota

Tűzihorganyzásra történő beszállítás előtt a munkadarabok felületén levő vastag zsír, olaj, vízben nem oldódó festék, kátrány, hegesztésből származó salak, szilikon-spray, stb. maradványokat el kell távolítani. Ezek csak más felülettisztító módszerekkel (pl. szemcseszórással) szüntethetők meg. A legtöbb horganyzó üzem erre nincs felkészülve és nem is feladata. A „kereskedelmi állapotú” rozsdás termékek viszont a horganyzóban történő előkezelés után (zsírtalanítás, sósavas oldatban történő pácolás) tűzihorganyozhatóak.

Tűzihorganyzásra kerülő termékek technológiai előkészítettsége

altA munkadarabokat az előkezelés során zsírtalanító folyadékba, illetve sósavas fürdőbe majd a horganyzás során 450 C° hőmérsékletű horganyolvadékba merítik. A munkadarabok kiemelése alatt valamennyi folyadékmaradványnak ki kell folyni és a belső terekből a gázoknak, salakoknak el kell távozni, tehát ún. folyadék-zsebek és légzsákok nem maradhatnak a szerkezetben, mert ez anyagveszteséget és minőségi problémát okoz. Emiatt megfelelő méretű, számú és pozíciójú kifolyó, valamint kilevegőző nyílásokat is létre kell hozni a kezelendő szerkezeteken. A zárt terekben esetleg megmaradó folyadék a horganyfürdőben hirtelen gőzzé válik, ami akár több száz bar nyomást is kifejthet. A hirtelen robbanás nemcsak magát a szerkezetet teheti tönkre, hanem az ott dolgozókra is baleseti veszélyforrást jelent. Amennyiben nem tartják be a nyílásokra vonatkozó előírásokat, akkor nemcsak légzsákok, horgany- és folyadékmarad­ványok, hanem salakfeltapadások is rontani fogják a termék minőségét. A felsorolt okok miatt nyilvánvaló, hogy a technológiai nyílások meglétének, méreteinek, illetve elhelyezkedésének kitüntetett szerepe van. Részletes információkat a különféle gyártmányok, munkadarabok technológiai előkészítési igényéről és módszereiről a Tűzihorganyzási Segédletünk–ben találnak.

látogató számláló