Járdarács 1 Járdarács 2 Járdarács 3 Járdarács 4

 

Pályázatot nyert a NAGÉV RÁCS Kft.

Gyakornokok alkalmazása a NAGÉV RÁCS Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 29 317 445 Ft

A támogatás mértéke: 100%

 

Cégünknél a LEAN termelési rendszerben való folyamatok optimalizását kezdtük el, amely során szűk keresztmetszetnek bizonyult a hegesztő és lakatos és logisztikus munkakör. Célul tűztük ki, hogy e projekt keretében piaci helyzetünk növelése érdekében 14 fő gyakornok gyakorlati helyét biztosítjuk, akiket hosszú távon kívánunk foglalkoztatni, mivel a szakemberhiányt saját betanítású gyakornokaival kívánja pótolni cégünk. A projekt megvalósulási helyszíne: Hajdúböszörmény, Kinizsi Pál utca 5. A 14 fő gyakornok a következő munkakörökre kerülnek felvételre: 5 fő hegesztő, 4 fő szerkezetlakatos, 1 fő ipari gépész, 1 fő szerszámkészítő, 1 fő villanyszerelő, 1 fő logisztikai ügyintéző, 1 fő pénzügyi ügyintéző. A gyakornokok 2017.04.13-ig maradéktalanul felvételre kerültek, és munkájukkal segítik cégünk operatív teendőit.

Kedvezményezett:

NAGÉV RÁCS Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

4220 Hajdúböszörmény, Kinizsi u. 7.
Telefon: (52) 563-113
Fax: (52) 563-178

 

 

Pályázatot nyert a NAGÉV RÁCS Kft.


 
 
A NAGÉV RÁCS Kft. egy pályázati lehetőséget kihasználva megteremtette annak lehetőségét, hogy a tűzihorganyzó üzem berendezéseit és technológiáját kicserélje, felújítsa. A munkálatok első lépéseként úgy alakították ki az üzemi körülményeket, hogy egy légtérbe került az előkészítő és tűzihorganyzó fázis. Ennek köszönhetően jelentősen csökkent a technológiai időveszteség és az anyagmozgatás. Az üzembe munka-, baleset-, környezet-, egészségvédelmi, energiagazdálkodási szempontból is korszerű, az EU-s szabványoknak megfelelő berendezések lettek telepítve.
 
Az előkészítés fázisai modernizálva lettek, beépítésre került egy konvejor pálya, mely a feketeáru mozgatásában jelentős előrelépés. A technológiai folyamatok során keletkező gázokat és gőzöket modern elszívók segítségével vezetik el a munkaterületről. A fémtömegcikkek tűzihorganyzásra szakosodott üzemben új, a korábbival azonos méretű horganyzókádat építettek be. A korábbiakhoz képest a jelentős változás, hogy az új kádat két gázégővel fűtik, a rendszer automatikusan szabályozza a technológiához szükséges hőfokot.
 
A rekonstrukció során a keletkezett technológiai hő hasznosítására is gondolt a menedzsment. Hőcserélőrendszer beépítésével a savazókád fűtésére fordítják a "feleslegessé vált" energiát. A felújítás kapcsán jelentősen csökkent az üzem energiafelhasználása, nőtt a berendezések élettartama, jelentősen csökkent a környezet terhelése, és nem utolsósorban javultak az üzem-egészségügyi körülmények. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az üzemen belüli anyagmozgatás is gépesítésre került.
 
Az üzemi és technológiai rekonstrukció segíti a NAGÉV RÁCS Kft. piaci pozíciójának megerősödését, a cég által gyártott termékek és szolgáltatás minőségének javulását eredményezte.
 
Kedvezményezett:
NAGÉV RÁCS Kft.
4220 Hajdúböszörmény, Kinizsi u. 7.
Telefon: (52) 563-113
Fax: (52) 563-178
E-mail: 
Honlap: http://www.nagev.hu/nagev01/
 

Pályázatot nyert a NAGÉV RÁCS Kft.


 
"Komplex vállalkozásfejlesztés hozzáadott érték növeléséhez a NAGÉV RÁCS KFT-nél" című projekt.
 
Szerződés száma: GOP-2.1.1-08/B-2008-0108

 
 
A projekt megvalósítása a vállalt termelésének minőségi javítása, fajlagos megmunkálási idejének a csökkentése és a dolgozói munkakörülmények javítása miatt szükséges. A vevői igényeknek (minőség, ár) megfelelő termékek beszállítási képessége nélkül a Kft. továbbfejlődése ellehetetlenül. A beszállítói kör Kelet-Európa felé tolódik, ami miatt az ottani konkurencia teret nyer. Így nem csupán az új piacokra való betörés kerül veszélybe, de a már meglévő piaci mérete is csökkeni fog. A beszállított termékek versenyképességének biztosítása érdekében korszerűsíteni kell a gyártást, hogy a folyamatos minőség javítása mellett a ráfordított gyártási költséget és a normaórát csökkenteni kell a jelenleginél hatékonyabb gyártóeszközök alkalmazásával.
 
Az alkalmazott technológia, módszer állapota:
 
RMP2-3/2000 rotációs mellékborda prés: A Kft. új termékcsalád kifejlesztéséhez, a kerítésrendszerek rácsos betételemeinek gyártáshoz szükséges. Kézi illesztéses és metszéspontoknál történő hegesztéses technológiával készül jelenleg a termék, magas költség és élőmunka igénnyel, amit a piac nem bír el.
 
RMP4-5/1500 rotációs mellékborda prés: A Kft. termékcsaládjában, az úgynevezett nehéz rács, nagyteherbírású kategóriában a rácsfűzés technológiája nagyon sok fizikai munkát igényel a kézi összefűzés miatt. Sok a hegesztési munka is, ami a dolgozó és a környezete számára kevésbé egészséges munkakörülményt nyújt. Jelenleg a gyártás kézi illesztéses és metszéspontoknál történő hegesztéses technológiával történik, magas költség és élőmunka igénnyel, valamint a zaj, füst és a tevékenységből adódóan magas baleset kockázati tényezővel.
 
Vízhűtéses kerethegesztő automata: A nagyteherbírású rácsok keretelemeinek automata hegesztéséhez szükséges. Jelenleg a munka kézi hegesztéssel történik, munka és védőeszköz igényes, zajos és kevésbé egészsége munkakörben.
 
Épületfelújítás: A Kft. új telephelyet vásárolt. Szükséges a régi elavult üzemépület korszerűsítése: alapozás, burkolás, tetőn bádogozás, ablak, villyany, közmű és épületgépészeti elemek korszerűsítése fog történni. Elsősorban munkabiztonsági előírásoknak megfelelő és energiatakarékos környezet kialakítása érdekében.
 
Piacra jutás támogatása: A termékek iránt nagy az érdeklődés elsősorban az Eu-n kívüli országokban. Szükséges a leghatékonyabb kiállítási tervet elkészíteni.
 
Technológiai fejlesztési tanácsadás során a funkció-költség ideális arányának meghatározása nélkül a technológia működtetése nem optimált.
 
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Pályázatot nyert a NAGÉV RÁCS Kft.


 
"Szabadalmakon alapuló járdarács gyártás technológiai fejlesztése"
 
Szerződés száma: GOP-2.1.1-09/A-2009-2154

 
 
A NAGÉV RÁCS KFT. pályázati lehetőség kihasználásával, új technológia korszerűsítésével törekszik a piaci pozíciója erősítésére, a gyártás jövedelemtermelő képességének javítására, a munkahelymegőrzésre.
 
Pályázati forrás segítségével beszerzendő gépek:
 
Excenterprés 110 tonnás 2 könyökös: Gépadatok: maximális prés kapacitás 110 tonna, befoglaló méretek: 2000*1745*3059 mm; sebesség: 35-65 löket/perc; lökethossz: 400 mm; asztal mérete: 1800*650*130 mm; medve méret: 1400*500*70 mm.
 
Excenterprés 160 tonnás 2 könyökös: Gépadatok: maximális prés kapacitás 160 tonna, befoglaló méretek: 2200*1940*3079 mm; sebesség: 35-55 löket/perc; lökethossz: 450 mm; asztal mérete: 2000*760*150 mm; medve méret: 1600*550*70 mm.
 
Oszlopos forgódaru: Műszaki jellemzők: terhelhetősége: 1000 kg; emelőmű emelőképesség: 2500 mm; gém hosszúsága 4000 mm; a darugém felső övmagassága: 3200 mm. Vezérlés: futómacskához kötött függőkapcsolóval. A futómacska biztonsági berendezései: csúszó kuplungos túlterhelés gátló és horogszerkezet kötélakadás gátlóval.
 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


 

EU támogatásból, egy sikeres pályázat segítségével, korszerű telephelyfejlesztés a NAGÉV RÁCS Kft-nél.


 
A NAGÉV RÁCS Kft. a pályázati lehetőségeket kihasználva 96.787.520.- Ft EU támogatásból az új telephelyén megvalósuló beruházással az Alapanyag raktárat, a Gép-, eszköz-, és szerszámraktárat, Szociális épületet alakítja át.
 
 
A projekt során megvalósul az épületek hő- és vízszigetelése, a térfigyelő rendszer kiépítése, a térvilágítás kialakítása, a csapadékvíz elvezetése, a meglévő csővezetékek bontási munkálatai, tereprendezés, csapadékvíz szikkasztó aknák építése, utcafronti kerítés építése, közlekedő utak kialakítása.
 
A projekt megvalósítása a vállalat minőségi termelésének javítása, fajlagos megmunkálási idejének a csökkentése és a dolgozói munkakörülmények, szociális terület javítása miatt szükséges. A vevői igényeknek megfelelő termékek beszállítási képessége nélkül a Kft. továbbfejlődése ellehetetlenül. A beszállítói kör Kelet-Európa felé tolódik, ami miatt az ottani konkurencia teret nyer. Így nem csupán az új piacokra való betörés kerül veszélybe, de a már meglévő piaci mérete is csökkeni fog. A beszállított termékek versenyképességének biztosítása érdekében hatékonnyá válik a logisztikai tevékenység, és balesetmentessé válik, hogy a folyamatos minőség javítása mellett a normaórát csökkenteni kell a jelenleginél hatékonyabb infrastruktúra alkalmazásával.
 
A jól kidolgozott és nyertes pályázatnak köszönhetően a NAGÉV RÁCS Kft. bérelt telephelyről saját telephelyre tud költözni, ki tudja alakítani a hatékony munkavégzéshez szükséges anyagáramlási útvonalat, a dolgozóknak korszerűbb munkakörülményeket tud biztosítani.
 
A vállalat megalakulása óta sokat fejlődött dolgozói létszáma folyamatosan növekszik, mivel a továbbiakban is kívánatos ezeknek a tendenciáknak a fenntartása, így a projektben foglalt célok végrehajtása nélkülözhetetlen.
 
Bővebb információ:
Név/cím: NAGÉV RÁCS Kft., 4221 Hajdúböszörmény, Pf.: 50.
Telefon: (52) 563-113, fax: (52) 563-178
E-mail: 
Honlap: www.nagev.hu
 
Közreműködő szervezet:
ÉARFÜ, Észak-Alföldi Regionális Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., www.earfu.hu
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

látogató számláló